Runen werpen

 

 

Hieronder zal ik enkele manieren om runen te leggen of te werpen uitleggen. Bij het runen werpen heb je een aparte plek nodig, dit kan een doek, kartonnen plaat of iets anders zijn, hoe je dit kunt maken staat bij de betreffende werpwijze uitgelegd.

Als de runen gelegd worden is het aan te raden de runen in een zakje te stoppen waar je makkelijk met je hand in kunt zodat je de runen kunt trekken zonder dat je ziet welke runen je trekt, net als met het trekken van letters bij het spel scrabble J. Een dergelijk zakje kun je makkelijk zelf maken door een lapje stof van de maat die je hebben wilt dubbel te vouwen en de twee zijkanten dicht te naaien, draai het zakje binnenste buiten en stop de runen er in. Als je wilt kun je het zakje nog aan de bovenkant dicht binden met een koord.

 

Drie-Runen-Orakel
Het drie-runen-orakel wordt gebruikt om in te schatten welke uitwerking een bepaalde handeling op de toekomst heeft. Hiervoor worden drie runen uit de zak getrokken en met de blanco kant naar boven gelegd van rechts naar links.

Rune 3

Rune 2
Rune 1

Nieuwe toestand
of: Toekomst

Ingreep
of: Heden
Huidige situatie
of: verleden
     
     

Als je de runen gelegd hebt begin je bij met de rechter rune om te draaien en deze te interpreteren, daarna de middelste en tenslotte de linker rune.

 

 

Negen-Runen-Orakel
In tegenstelling tot het drie-runen-orakel worden bij het negen-runen-orakel de stenen niet getrokken maar geworpen. Hiervoor heb je een ondergrond nodig, het makkelijkste is om deze van stof of stevig karton te maken.


Begin met het trekken van negen runenstenen, deze neem je in je schrijfhand, leg je andere hand eroverheen en schud de stenen rustig, daarna werp je ze in één beweging over de mat (niet zo hard dat ze over de randen heen vliegen en niet zo zacht dat ze op één klein hoopje terecht komen waar je ze toevallig losliet). Houdt tijdens dit hele gebeuren de vraag die je aan de runen wilt stellen in gedachten, vraag hem zonodig hardop.

Onthoudt (of noteer) welke runen met de runenkant naar boven en welke runen met de blanco kant naar boven zijn gevallen, dit maakt namelijk verschil bij de interpretatie van de runen.

Hierna begin je met de runen te interpreteren, begin hierbij met de rune die het meest in het midden ligt en werk zo je weg naar de buitenkanten toe.

Houdt rekening met het volgende:

· het deel waar de meeste stenen in vallen is het deel waarin zich het meeste afspeelt, niet alleen met het interpreteren van de stenen, ook in je leven is dit het drukste punt (neem hierbij de ring van verlangen en wensen zowel als geheel als elke delen apart).

· Ring van aanleg:
De stenen die hier invallen geven aan wat je natuurlijke (aangeboren) sterke punten zijn die een rol spelen bij je vraag.

· Ring van Omstandigheden:
De runen die in deze ring vallen geven aan welke omstandigheden van invloed zijn.

· Ring van Wensen en Verlangens:
Deze ring geeft aan wat je wensen en verlangens zijn over het gevraagde thema en laat tevens zien op welk gebied deze wensen liggen.